VM-start :D

Hej och välkommen till min blogg! 🙂

Jag har ju bloggat en del på Teamtorsbybiathlon.se  tidigare, men kände att det nu var dags för även en egen blogg för mig. Här kommer jag skriva om mig och mitt liv, träna/äta/vila och allt där emellan.

Dem som har följt teamets hemsida har kunnat läsa att jag blev uttagen till ett pre-camp i Östersund inför VM, där fem tjejer av sex skulle få åka vidare till Holmenkollen. Tyvärr så har Bettan Högberg dragits med sjukdom större delen av säsongen och så även nu.. Riktigt trist! Hon gjorde riktigt fina resultat innan jul och jag tror att hon hade kunnat göra riktigt bra ifrån sig här!  Men men.. ”den enes död, den andres bröd”. Med det så fick alla vi fem tjejer som var kvar åka till Kollen. Vi har fyra startplatser i varje tävlingsform individuell tävlingsform. Detta betyder då att en person/tävling inte får starta. Under sprinten som var i lördags så var det jag som inte fick köra. Det är tråkigt för man vill ju alltid tävla, men de andra brudarna är riktigt grymma och då är det bara att hoppas på att man kan åka någon annan distans. Så igår kom det roliga beskedet att jag ska få köra morgondagens distanstävling. 😀 Det ska bli grymt kul att få tävla under detta fantastiska mästerskap där det är sjukt mycket folk på läktarna och ute i spåret och hejar! Även ifjol när jag var här på världscup så körde jag en distans. Då var det ingen tipp topp åkning, men ett riktigt fint skytte med fyra nollor. Skulle jag klara av något sånt igen så tror jag att det skulle kunna bli en riktigt kul dag. Åkningen är bättre än förra året och jag hoppas att formen är det också.

Distanslopp är lite speciella eftersom de är lite längre än de övriga. Eftersom det är så långt (15km) så måste man finna ett bra tempo så man orkar köra på bra hela sträckan och att man skjuter fyra skjutningar (varje bom ger en minut i tillägg) så bli skyttet verkligen viktigt. Det är en ganska tuff bana som ska köras men det är bara  att köra på som vanligt så får man se hur det går. 🙂

Tävlingen är flyttad från 15.30 till 13.00

IMG_3812Bild från invigningen där jag fick bära flaggan 😀

IMG_3837

Ha de

Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *