4:e plats i stafett, poäng och världscupavslutning

Hej!

Just nu befinner jag mig i Oslo för de avslutande världscuptävlingarna. Åkformen känns som att den har blivit lite bättre på slutet och skytteformen blir bättre och bättre så jag hoppas på att kunna få avsluta säsongen med fina tävlingar 😀

Bild från dagens vilodagen nere i Olso

När jag var i Pyeongchang blev jag ju sjuk och hade inga jätteförväntningar inför det första loppet där som var sprint. Jag sköt två bom och med massa slem nere i bröstet som gjorde det svårt att andas så var inte åkningen på topp och det blev en 63:e plats, 2s från jaktstart. Tråkigt att inte klara jaktstarten, men när kroppen inte riktigt svarar som den ska så var det lika bra att få två träningsdagar inför söndagens stafett. På stafetten kunde jag andas bättre och kände att kroppen också svarade bättre. Efter att Chardine och Mona hade gjort sina sträckor var det dags för mig. Fortsatt inte jättepigg, men absolut stor skillnad mot sprinten två dagar innan. Tack vare en okej liggande serie på 33s med ett reservskott och en, för mig riktigt bra, stående serie på 23,6s kunde jag avancera några platser och skicka ut Anna på en 7:e plats. Den åkningen och skyttet räckte till andra tid på min sträcka! Riktigt kul! Anna gjorde en grym sista sträcka och hade en kamp ända in på upploppet om andra platsen, men med bara 2 tiondelar till andra platsen och 1 tiondel till pallen så kom vi på en fjärdeplats, det bästa resultatet som svenska damerna har gjort på många år! Det är så kul att få lyckas tillsammans. Vi tränar och kämpar på hela året och att då får dela glädjen efter ett bra lopp tillsammans toppar det mesta! 🙂

Stadion i Pyeongchang

Längdbanorna (spåren går ute på en golfbana)

Foto: Chardine Sloof

Foto: Biathlonworld, facebook.   I Pyeongchang hade IBU en tävling där man skulle förflytta tre föremål från en plats till en annan med hjälp av kinesiska ätpinnar. Som ni ser gick det ganska bra för mig, men tyvärr inte hela vägen fram till vinst. 😉

Efter Sydkorea flög vi till Kontiolahti, Finland. Sprint, jaktstart och mixstafetter stod på schemat. Under sprinten funkade äntligen skyttet igen och jag sköt fullt hus. Åkningen var inte helt på topp än, men bättre än sist och jag kom på 41:a plats (topp 40 får poäng). Efter jul har jag inte tagit så många poäng så det var tråkigt att missa med bara en placering, men det var väldigt motiverande inför jaktstarten dagen därpå. Mitt fina skytte höll i sig under jakten och jag sköt 19 av 20 träff. Det tog lite tid, men jag satte dem. Åkningen kändes bättre och jag klarade att hänga på de åkarna som fanns runt omkring mig. I mål hade jag klättrat upp några placeringar och fick äntligen lite poäng igen! Kul och inspirerande inför tävlingarna i Hollmenkollen. En bana som jag tycker passar mig ganska och så också vallen.

Vårt bagage blev kvar i Kina så det var bara att dra in till stan för shopping så vi kunde träna bl.a.

När vi väl hade kläder var det fint att komma ut på en löptur i det fina vädret i Kontiolahti.

 

2 svar på “4:e plats i stafett, poäng och världscupavslutning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *