Säsongsstart, Östersund och Hochfilzen

Nu var det ett tag sedan jag skrev..

Sedan sist har jag åkt säsongspremiären i Östersund där jag åkte en kortdistans. 5x 2km med 4 skytten. Det blev 3 bom för mig och en 5:e plats. Bra träning och en bra genomkörare innan världscuptävlingarna i Östersund en och en halv vecka senare.

 Säsongspremiär Foto: Håkan Blidberg

Efter premiären blev det en del träning i en vecka innan vi gick in i tävlingsmode till distansen. Känslan i Kroppen under distansen var riktigt tung och seg. Hade inget riktigt tryck på hela loppet och var ganska så trött redan från start. Jag visste att det ändå kunde gå ganska så bra med ett bra skytte och efter tre skytten hade jag 0-0-0 i protokollet. In för sista skyttet kändes det ganska så bra, men jag hade 2 skott som smet precis utanför. 18 träff av 20 är helt okej, men man känner sig ändå missnöjd när man skjutit så bra tidigare och allt kom på sista serien. blev en 43:e plats vilket är mitt bästa distansresultat.

 Foto: Håkan Blidberg

Under sprinten kände jag mig fortsatt trött i kroppen, men ändå ett steg framåt. Jag sköt fult (0-0) och med ett bra slutvarv åkte jag i mål som 25:a och bästa svenska.

Kroppen kändes ännu lite bättre under jaktstarten, men med 3 bommade skott så ramlade jag neråt i listan och fick under det sista varvet kriga om de sista poängplatserna. Med ett bra sista varv lyckades jag knipa åt mig 39:e platsen och 2 poäng.

Efter Östersund bar det av till nästa världscup som var i Hochfilzen, Österrike. På fredag var det sprint och strax innan start började det kräksnöa. Jag som gick i första startgrupp hade en hel del nysnö att trampa i under första varvet. Det var fortsatt mycket snö de andra varven, men det blev som ett spår att åka i de andra två varven. Tyvärr blev skyttet 2-1 och med en riktigt dålig känsla i kroppen blev det tillslut en 93:e plats. En sån dag man bara vill glömma bort och börja fokusera på nästa.

 Hochfilzen

Nu befinner jag mig i Le Grand Bornand, Frankrike för de sista världscuptävlingarna innan jul. Jag tycker inte att jag har fått ut den skidåkningen som jag har i kroppen under någon av de tävlingarna jag har kört i år. Jag har inte riktigt fått till den där känslan med massa överskott som behövs för att åka fort. Jag tror dock att den känslan ligger långt borta. Jag tror att bara min kropp får vila och tävlingar så kommer farten komma snart. Det finns så mycket mer fart i kroppen än vad jag har lyckats prestera än så länge. Jag längtar tills att tävlingar drar igång hör i Frankrike och tror att kroppen kommer kännas bättre redan till helgen 😀  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *