SM och tester

Sedan sist så har jag varit i Boden på Rullskidskytte-SM och i Östersund på lite tester.

I Boden gick det inte riktigt så bra som jag hade tänkt mig. Jag var i fin form i början av vecka men den danade lite inför SM-helgen, men den var fortsatt okej. På lördagen var det en distans i storm! Det var överlag mycket vind hela tiden, men ibland kom det byar där det var riktigt svårt att skjuta och man fick stå ett tag och vänta in vinden. För min del blev det många bom (som för många andra också!), men med 7 bom (2-1-1-3) så räckte det bara till en 9:e plats. Åkningen kändes okej i början, men blev seg på slutet och hade inte någon jättefart i spåret. Motivationen försvinner lite när det blir mycket bom och efter att ha stått länge på sista stående skyttet i vinden och väntat på att den skulle avta så försvann det mycket tid som är svår att åka ikapp. Inte någon bra dag, men det fanns nya chanser dagen där på.

Känslan i kroppen var lite piggare inför söndagens sprint och jag var riktigt sugen på¨att åka fort. Första varvet gick helt okej för att vara jag (jag brukar inte göra så snabba första varv). Det blåst lite mer när jag kom in på vallen när jag kom in än vad det hade gjort på inskjutningen så jag skruvade några knäpp, men tyvärr så blev det inte nog många knäpp och det blev 4 bom.. Efter de fyra långa straffrundorna så var inte motivationen på topp kan jag säga.. Första halvan på vara två gick inte så fort, men sista halvan fick jag draghjäp och fick upp farten in till vallen. Det stående skyttet gick bättre och jag satte de tre första skotten, men när jag skulle skjuta det fjärde skottet så började det blåsa på ordentligt. Jag stod och höll ett tag, men vinden ville inte avta. Ibland kan det vara klokt att vänta tills vinden lugnar ner sig, men med risken att få stå där ett bra tag innan jag skulle kunna få iväg de sista skotten så försökte jag jobba in dem för att inte förlora för mycket tid på vallen. Det blev tyvärr bom på de två sista skotten och ytterligare varv i straffrundan.. De två första varven vi körde vara 3,3 km långa och det sista varvet var bara 1 km. Trots att man ger upp lite efter många bom och att man vet att man inte krigar om någon framskjuten placering så försökte jag ändå gasa på det sista varvet och in i mål. Det blev en placering långt bak i listan tack vare mina 6 bom totalt och lite bristande motivation i spåret, men trots att motivationen inte var på topp så hade jag ändå en bra åktid. Med fullthus eller kanske en bom så tror jag att jag hade kunnat åka betydligt snabbare på slutet och det kunde ha blivit ett mycket bättre resultat. Men men så är det ibland. Som pappa sa ”du satte rekord i antal bommar på en helg”. 13 bom totalt trots en del vind är inte bra och för att vara jag så är det närmre en katastrof, men som sagt ibland så sker det. Det är inget som jag lägger alldeles för mycket tankar på. Jag vet att jag kan skjuta och att det här mer är undantag än regel. Jag hoppas att under hösten finna den fina skytteformen igen och sedan behålla den.

Så SM blev inte så lyckat för min del och resultaten var långt ifrån mina ambitioner, men det var flera bitar som jag tyckte att jag gjorde bra och dem tar jag med mig. 🙂

 

IMG_5554Bild från ett race som kördes i Torsby i början av veckan innan SM.

 

Efter SM så bar det ner till Östersund för maxtest på rullbandet och styrketester. Maxtestet gick okej, efter lite strul, och mina värden var bättre än sist, vilket alltid är kul 🙂 Styrketestet gick också helt okej med tanke på att jag oftast inte brukar vara så stark på just de testerna, men de gick bra och det blev personligt rekord i flera övningar.

När vi ändå var i Östersund så passade vi på att stanna där i några dagar och träna. Jag fick även till några bra skyttepass och lite teknikträning som var mycket givande!

IMG_5586

Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *