Blinkfestivalen, läger i Torsby och nu Östersund

Hej!

Mycket träning har skett sen senast och även lite tävlande.

Efter ca en vecka hemma efter Frankrikelägret så reste vi till Sandnes, Norge, för att tävla i Blinkfestivalen. Vi körde på torsdag ett backrace som heter ”Lysebotn opp”. Ett race på 7,5 km med massa serpentinsvängar och där man tar ca 640 höjdmeter. Jag som inte är någon suverän klättrare och tyckte det var riktigt tufft, men jag fick med mig ett riktigt bra träningspass. 🙂

 Lysebotn opp. Foto: Blink skifestival/Facebook

Glada brudar innan Lysebotn opp

På fredag var det dags för skidskyttetävlingarna (äntligen!) och det började med en skyttetävling. under förra årets skyttetävling sköt jag mycket bra och tog mig till damernas final, men i år så blev det pannkaka och jag sköt alldeles för mycket bom för att ens gå till semifinal. Jag knöt handen i fickan och tänkte att jag skulle visa vad jag kunde i skidskyttetävlingen istället. Det började med en prolog där man körde totalt 5 varv runt en bana i centrum som var ca 900 m och sköt 2 gånger, ungefär som en sprinttävling på vintern. Jag sköt tyvärr 1-2 och inte så fort så det blev inget avancemang för mig i masstarten, som körde lite senare under fredagen. Jag tyckte dock att kroppen svarade ganska så bra och såg fram emot lördagens supersprint. Supersprint liknar en längdsprint lite grann. Vi blev utifrån gårdagens prolog indelad i olika kvartsfinalsheat och sedan kunde man gå vidare till semifinal och sedan final. På lördagen var jag taggad på att äntligen få till det, men redan i kvartsfinalen var motståndet tufft och jag visste att jag var tvungen att skärpa till mig på vallen. Kvarten bestod av fem varv och fyra skytten. Jag skärpte till mig ordentligt och sköt endast en bom på det fyra skyttena 1-0-0-0! Med det och ok åkning så gick jag vidare som fyra till semifinalen. I semifinalen var det om än tuffare motstånd, men med ett lite offensivare skytte, ok skytte (1-1) och ett bra spurtvarv så blev jag fyra igen och jag tog mig till final. Jag var riktigt glad och tänkte att även om jag ville prestera så bra jag bara kunde även under finalen så skulle jag njuta av att jag hade tagit mig så långt. Finalen var TUFF och nästan alla av åkarna var rutinerade världscupsåkare. Det var en ganska så jämn tävling där jag började med en bom i liggande och hade en liten bit upp till ledarna in till det stående skyttet. I ståendeskyttet blev det en till bom och jag tänkte att med det tyvärr så skulle det inte bli någon framskjuten placering. Jag hade fel. Jag gick ut som fyra strax bakom Dorin Habert. Jag gjorde allt vad jag kunde för att försöka nära mig henne och kanske kunna ligga i rygg in mot spurten men hon var som förväntat stark och drog i från och jag slutade som 4:a. 😀 Riktigt nöjd med den fjärdeplatsen, men det är alltid lite surt när det ändå är så pass när till pallen. Hanna var snäppet bättre och kom i mål som 2:a, hon också med två bom.

Nöjda efter supersprintfinalen

Efter Blink åkte vi direkt till Torsby där vi var på läger i 6 dagar. Träningen inför Blink hade varit lite lättare (med betoning på LITE) och det blev rivstart direkt på lägret och man fick verkligen veta att man levde. Bra träningsdagar där vi utnyttjade både, stadion på Valberget, Hovfjället, Tosseberg och många andra fina turer runt och i Torsby.

Efter lägret så var jag bara hemma i en dag för att sedan åka upp till Östersund för en och en halv vecka. Här har det blivit lite tester och en hel del träning. Kroppen och skyttet är på bra väg och jag ser fram emot rullskidskytte-SM i Sollefteå om ca två veckor 😀

Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *