Augusti och snart halvvägs genom träningssäsongen

Tiden går fort när man har kul! Det är redan mitten av augusti och vi är bara en vecka bort från en av sommarens höjdpunkter, rullskidskytte-SM. I år går tävlingarna i Sollefteå vilket är kul för jag gillar banorna där och jag har bra minnen därifrån sen tidigare år 🙂

Sen säsongen startade så har vi hunnit med fyra läger och även lite tävlingar i Sandnes, Norge under Blinkfestivalen.

I maj var vi på läger på Kreta, Grekland. Ett fint läger med en hel del cykel och förstås en del rullskidor.
Redo för en lång cykeltur

Junilägret var i Toblach, Italien. Där var det fokus på mycket höjdmeter så det blev flera rullskidsintervaller upp för långa backar och även en många löppass upp på fina bergstoppar.
Ett fint träningsläger med detta härliga gäng
Bild från ett pass upp till Drei Zinnen

I år så valde tränarna att lägga julilägret i Östersund för att passa på att utnyttja de möjligheterna som finns även på ”hemmaplan” och för att minska antalet resdagar under året. Det blev ett kortare och väldigt bra läger där vi alla hade lite extra fokus från tränarna för att kunna få ut ännu mer av skidteknik, skyttet, m.m.
Nöjda tjejer efter avklarade intervaller

Även i år så styrde vi kosan mot Norge och Sandnes för Blinkfestivalen i början på Augusti. Jag körde tre tävlingsdagar med start fredag uppför Lysebotn opp (7.5km med 650 höjdmeter = brutalt bra träning), skyttetävling och prolog på lördag och supersprint på söndag.

Lysebotn opp gick bra och jag satte personligt rekord och blev bästa svenska. På lördagens skyttetävling gick det riktigt bra och jag vann både min kvartsfinal och semifinalen med 5 träff på 18.6s, 19.2s. I finalen kom tyvärr något bomskott och det blev en 8:e plats. Det var ändå jättekul att se att jag har filat till mitt ståskytte till i år och att jag kan skjuta både fort och bra. I prologen blev det två bomskott och en 12:e plats. Det räckte tyvärr inte till att få köra masstarten samma dag, men det var ändå en ok prolog. Under söndagens supersprint så blev det en tight kvartsfinal där jag blev 5:a och gick vidare till semifinalen, men tyvärr ett skott missat för mycket under semin som gjorde att jag inte kunde kriga om en finalplast i år. Så är det ibland, men jag fick i alla fall med mig mycket bra träning och viktiga saker att tänka på inför den kommande säsongen. Det är förstås också jättekul att träffa alla andra från de andra nationerna 🙂
Bild från finalen i skytteduellen Foto: Skärmdump från nrktv.no

Direkt efter Blink så åkte vi till Torsby för läger där. Det blev många fina pass med höjdpunkter som löpning från Hovjället till Torsby, intervaller uppför Hovfjället och intervaller uppför Tossebergsklätten. Med på lägret var också U-laget. Kul att träna med tjejerna och killarna där också 😀
Långtur löpning Hovfjället -> Torsby Foto: Per Danielsson
Slitna krigare på toppen av Tosseberg

Närmst nu är det alltså rullskidskytte-SM i Sollefteå 23-25/8. 7.5km längdtävling, sprint och distans kommer köras. Tävlingarna (sprint och distans) går att följa live på webben. Här är en länk till livesändningen https://svenskskidskytte.play.livearena.com

Efter SM blir det några veckor med tester och träning i Östersund innan nästa läger i september som blir tre veckor i Frankrike. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *