Blinkfestivalen och läger i Torsby

Blinkfestivalen i Sandnes var ett mycket roligt arrangemang med flera olika tävlingsformer och med några av världens bästa skidskyttar och längdåkare. För min del så började tävlingarna på fredag med en skyttetävling. Stående skytte där det gällde att träffa 5 skott så snabbt som möjligt. Klarade man inte att få ner alla prickar på de 5 första skotten så var det bara att byta magasin och fortsätta prova. Både i kvartsfinalen och i semifinalen gick det riktigt bra och jag klarade mig med 5 skott. De 6 första i varje heat gick vidare och jag kom 3:a i kvarten och 2:a i semifinalen. I finalen gick det inte lika bra. Jag fick 2 bom på de första 5 skotten och behövde 4 skott för att få ner prickarna som var kvar. Synd, men eftersom jag annars inte är en snabb skytt så får jag vara nöjd med att jag tog mig till finalen och jag tar med mig en riktigt bra serie ifrån semifinalen. Även om jag inte lyckades få till det i finalen så höll Mona Sveriges färger uppe genom att vinna damtävlingen! 😀

IMG_5447Semifinalen i skytteduellen.  Foto: Skifestivalen BLINK (Facebook) Axelar, Tor Helge

Direkt efter skytteduellen var det start för en sprintprolog. Prologen låg till grund för en masstart som gick senare samma kväll och var ett kval inför supersprinten på lördagen. För min del så fick jag riktigt ont i benhinnorna (som jag kan få så här års..) av det glatta föret och ingen uppvärmning. Vi körde 5 varv på en ca 700m lång bana och redan från start kände jag att jag inte kunde trycka på ordentligt med benen. Skyttet 2-0 var inte heller så bra så det blev inget topplopp och ingen kvalificering till masstarten, men väl en 23:e plats och en ny chans dagen där på. Eftermiddagen/kvällen spenderades med Tiio på legevakten i Sandnes efter att han kraschat på rullskidorna och brutit tummen.

IMG_5403Brudar redo för start

Tyvärr så gjorde benen lika ont på lördagen och skyttet var ännu lite sämre 2-2-1-0. De 7 första i varje heat gick vidare direkt och jag kom på en 9:e plats. Det fanns även 3 green card som delades ut så det var 8 i vårt heat som gick vidare. Jag kom 9:a, 3 tiondelar från 8:e platsen.. Tråkigt, men så är det ibland. Det gjorde såpass ont i mina benhinnor så jag vet inte om det hade gått så bra i en semifinal i vilket fall, men kunde kanske i alla fall ha fått bättra på skyttestatistiken lite.

IMG_5446Supersprint kvartsfinal.  Foto: Skifestivalen BLINK (Facebook) Axelar, Svein Erik Fylkenes

Trots att tävlingarna inte gick så som jag hade önskat så var det roliga dagar och jag tar med mig ett snabbt och bra skytte i skytteduellen och blickar nu fram emot rullskidskytte-SM som går av stapeln i Boden den 27-28/8.

Efter Blink bar det hemåt för min del för läger i Torsby. Ett läger som bjöd på en del timmar och tuffa pass. Inom skyttet låg mycket fokus på att våga utmana gränserna och skjuta mot varandra, något som jag behöver bli bättre på så det var perfekt träning för mig! Det blev en fin långtur runt Finnsjön, flera bra kombpass, fint intervallpass på stadion, några styrkepass m.m. Jag hann också med att vägga under ett intervallpass i Hovfjället. 3x upp med lite blandat 3:ans växel och stakning. När vi kom upp sista gången så hade jag inte fått med mig från start att vi också skulle benskatea 45 min hem som nedvärmning. Jag var i princip helt slut och det kändes som att jag knappt hade ork till att byta om till en början, men efter en banan och lite saft så var jag lite piggare. De första 30 min gick bättre än vad jag hade räknat med, men borta vid Sahlströmsgården fick jag lov att börja använda stavarna efter att jag blivit å trött i benen så de nästan skakade. Väl hemma efter mycket om och men så landade klockan på 55 min nedvärmning och en totaltid på 2,30h för hela passet. Den kvällen var det inte många av oss som var så värst kaxiga utan vi väntade mest på att få gå och lägga oss.

Under veckan har jag för första gången provat på akupunktur. Förhoppningsvis så kommer mina benhinnor bli bättre av det så jag kan jag åka utan att det gör ont framöver 😀

IMG_5434Ett av de tre tillfällen när jag fick behandling

Annars så var det som vanligt en del pokemon go-spelande som gällde under kvällarna 😉

IMG_5432

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *