Villard-de-lans, Blink och Torsby

Hej!

Sen sist så har jag hunnit med ett läger i Frankrike, årets första tävlingar i Norge och ett för min del förkortat läger i Torsby.

I mitten av juli så åkte jag och laget till Villard-de-lans på en veckas träningsläger. Det blev mycket av allt där, cykel, rullskidor och löpning. Mycket fina träningstimmar i riktigt fin och även ny miljö för oss. Som sagt var det första gången vi var där och det var fantastiskt fint och det var absolut ett av de bästa lägren jag har varit på.

Här finns en länk till IBUs-hemsida där man kan läsa och se ett filmklipp från ett pass på lägret.

http://www.biathlonworld.com/news/detail/sweden-team-rollerskiing-in-france-it-s-all-uphill-video

 Glatt gäng efter tuffa uppförsintervaller.Fantastiskt fin 6h-tur på cykeln

 Sista dagen fick vi välja mellan ett långpass cykel och löpning. Vi valde löpning och grymt fint var det. 😀

 

Jag och Linn körde några vändor uppför Tossebergsklätten som uppladdning innan Blink.

En vecka senare var jag tillbaka hemma i Värmland och fick 2 fina träningsveckor innan vi packade väskan igen för en tur till Sandnes i Norge för att tävla på Blinkfestivalen. Likt innan så körde vi ett uppförsrace (Lysebotn opp, 7km med 640 höjdmeter), en prolog med efterföljande masstart om man kvalar in och sist en supersprint. Lysebotn opp gick bra med pigga ben och trots stavbrott och två stavbyten så blev det ändå pers med ca 2 min. Prologen blev ett riktigt bottenskrap med 4 bommade skott i liggande och fullt i stående så blev jag en bit ner i listan och ingen masstart. Jag var riktigt missnöjd efter det dåliga skyttet och var taggad inför supersprinten, eftersom åkningen ändå hade känts så bra innan så kändes det som att jag kunde mycket mer än vad jag fick visa. På supersprinten gick det desto bättre trots för lite ostabilt skytte. Jag gick vidare från kvartsfinalen med 2-0-2-0 skytte på en 4:e plats. I semin var det endast två skytten och där blev jag 2:a med 1-1. Det hade gått fort i både kvarten och semin och jag hade varit upp i 195 slag/minut i bägge loppen så jag kände mig trött inför finalen. Åkningen funkade ändå riktigt fint i finalen ändå, men det blev något bomskott för mycket för att kunna vara med och kriga om någon riktigt fin placering. Det blev 2-1 och en 9:e plats. Det var ändå kul att kunna komma till finalen i år igen och jag tog med mig att åkningen funkade bra. Lite för många bommade skott, men det är länge kvar till vintern och man får en liten koll på vad man ska träna mer på nu i höst.

 Nöjda brudar efter pers på Lysebotn opp Tuffa och roliga fighter som vanligt på Blink. Foto: Nicklas Olausson Fullt fokus på vallen. Foto: Axelar /Kjetil Dalseth (Facebook, Skifestivalen BLINK)

Rätt efter Blink styrde vi mot Torsby för ännu ett läger. Där blev det dock bara en träningsdag för mig innan jag fick åka hem p.g.a. lite lite känning i halsen. Jag kände mig lite bättre och kunde träna någon dag senare, men blev sedan lite snorig så jag vilade lite mer och jag missade större delen av lägret. Även om man aldrig vill vara sjuk så kändes det ändå helt ok att få någon extra vilodag. Förra året var jag frisk och kunde träna allt och fick aldrig någon extravila och då var jag trött under vintern. Detta kanske bara var vad kroppen ville ha och det finns mycket tid kvar att träna på innan vintern.

Här näst är det rullskidskytte-SM i Östersund som smygstartar med ett längdrace på 5km på fredag och sedan är det sprint på lördag och distans på söndag. Jag får se hur min form är efter sjukdomen, men det ska bli kul att tävla lite och det är skönt att få ett litet avbrott från all träning innan den tuffa höstträningen ska göras. 🙂

Via denna länk ska det gå att se SM-tävlingarna live i helgen 😀

https://svenskskidskytte.play.livearena.com

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *