Jullov

Så var de första tävlingarna för säsongen, och de sista för året, gjorda. Det blev lite blandade resultat med en andraplats i stafetten i Hochfilzen som höjdpunkt.

Jul spenderades hemma i Värmland med familjen. Alltid lika trevligt att komma hem och träffa alla och förstås få känna på julkänslan som det annars inte blir så mycket av när man är iväg och tävlar. Jag blir på hemmaplan till nyår sedan bär det av mot Östersund och träning där.

 Träning på hemmaplan en fin morgon

Efter tävlingarna i Pokljuka reste vi vidare till Hochfilzen, Österrike. Där var åkningen egentligen bra, men det blev lite för mycket bom under helgen för att få till något topplopp. I sprinten blev det 2 bom och en 42:a plats. Bara någon placering från poäng trots 2 bom är bra.

 Sprinten i Hochfilzen

På jaktstarten blev det också 2 missade skott vilket egentligen inte är så farligt, men det tog lite för lång tid i det liggande skyttet. Det blev ändå en klättring upp till poängplats som 35:a.

Halofenomen i Hochfilzen

Dagen där på var det dags för årets första stafett. Alltid lika kul med stafett och oj vilket lopp det blev för oss svenskor. Trots många reservskott så åkte vi in på en andraplats. Vi tappade lite tid på vallen p.g.a. alla extraskotten, men totalt sett så åkte vårt lag snabbast och det gjorde det möjligt att ta andraplatsen efter Hannas spurt mot Frankrike. För min del så kändes åkningen väldigt bra. Jag fick köra de två första varven själv, men hade bra draghjälp på sista varvet där jag var näst snabbast. Bara 0.9s efter snabbaste tiden. KUL! På vallen blev det tre extraskott i liggande. Inte likt mig, men jag fick rädda upp det hela med fullt och snabbt skytte i stående. Ett lopp som kan bli bättre, men också ett lopp jag är nöjd över.

 Så här glad kan man vara efter en andraplats på stafett 😀

 Pallen. Foto: Johannes Lukas

Vi reste vidare från Hochfilzen till Nove Mesto med minibuss. Vi hade inte rest länge när vi var tvungen att stoppa på grund av en punktering. Ledarna fick stanna och vi aktiva fick fortsätta framåt. Efter många timmar kom vi till slut fram.

Tyvärr blev jag snorig efter bara någon dag i Tjeckien och fick ta någon extra dag vila. Näsan hann bli bättre till tävlingsdags, men kroppen var inte med. Det blev bara en bom på sprinten, men med ett lite ogynnsamt startnummer (p.g.a. att det kräksnöade) och en kropp som inte var på topp så blev det en 60:e plats och jaktstart. På jakten blev det allt för många bommade skott (6st) och kroppen var inte piggare än dagen innan. Det blev en ändå klättring till 54:e plats.

Förkylningen tog lite omtag när jag kom hem, men den gick ganska fort över. Här näst väntar som sagt de sista träningsdagarna på hemmaplan och sedan vidare till Östersund. De nästa tävlingarna för mig blir i Januari i Ruhpolding.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *