SM-tävlingar och uttagningar

Hej!

Så var till sist säsongen slut och det med som vanligt blandade känslor. De är skönt med lite tid att vila och göra lite andra saker, men även tråkigt att det hela är slut och att man inte träffar alla skidmänniskor lika ofta som under vintern.

Efter VM så åkte jag en längdtävling hemma i Torsby. 10 km fritt på den tuffa banan. Tyvärr så lyckades vi inte riktigt med vallningen den dagen och det blev ett ganska så blygsamt resultat. Kroppen kändes ändå ganska pigg och jag fick med mig ett bra träningspass.

torsby 10f

Foto: T-W Media

Säsongen avslutades med SM-tävlingar i Sollefteå. Sprint, jaktstart och stafett. Under de tre veckorna mellan VM och SM var både känslan i kroppen och skyttet lite upp och ner, så jag visste inte riktigt vad jag hade för form när jag väl stod på startlinjen uppe på Hallstaberget.

Sprinten började inte riktigt som jag hade tänkte mig.. Efter mindre än 1 km så åkte jag fel och fick vända tillbaka. Jag tappade både tid och fart in i nästa backe. På förhand så hade jag tänkt att det kommer bli en tuff kamp om medaljerna och det här gjorde inte mina chanser större. Jag försökte ändå åka på i ett bra och avslappnat tempo och försökte att inte stressa. På skjutvallen lyckades jag till slut skjuta fullt hus igen! 0-0 och jag gick ut efter sista skyttet i kamp om medaljerna. Sista varvet var det bara att köra på det som fanns kvar i kroppen och jag slutade till sist som 2:a. 😀 Riktigt kul med tanke på att jag ca 1 km in i loppet trodde att jag hade sumpat alla mina chanser till medaljer. Med detta vill jag säga att man ALLTID ska ge allt ända in i mål.

IMG_4083

Jaktstarten var en tuffare historia där alla slet med tunga skidor och det kändes som att det var en bragd att bara ta sig över målstrecket. Skyttet var inte lika bra denna dag, men jag klarade mig med tre bom 2-0-1-0 och kunde ta mig in på en 3:e plats.

IMG_4122

Söndagens stafett blev nästan precis som jag hade önskat. Linn och Chardine skötte sig riktigt fint och gav mig en lucka ca 2,30 min ut på sista sträckan, precis så som jag hade önskat mig. B-) Tyvärr så blev det inte riktigt vad jag hade önskat mig på skjutvallen. Det blev totalt 5 extraskott. 2 i liggande och 3 i stående. Jag blev nästan lite rädd för att det skulle kunna bli en straffrunda i stående, men satte sista reservskottet. Halvvägs ut på sista varvet såg jag att det fortfarande var väldigt lugnt bakåt så sista kilometern gick i ett lite behagligare tempo där jag passade på att njuta lite extra i solen och high fivea publiken.

IMG_4190

IMG_4206 (2)

Jag summerar detta SM som ett lyckat mästerskap som resulterade i 1 silver, 1 brons och 1 guld. Säsongen summerar jag med både bra och dåliga stunder. Jag fick inte riktigt till fullträffen med både bra skytte och åkning så ofta. Efter en ganska bra uttagningstävling i November så gick det inte så bra fram till jul, men efter jul så lossnade det i åkningen och jag fick till några tävlingar som jag är riktigt nöjd över. Totalt sett så blev det en ganska okej säsong med höjdpunkter som en del bra IBU-cup tävlingar, stafetter i Antholz och i Presque Isle, VM-start och 4 SM-medaljer.

Idag kom årets laguttagningar ut. Jag finns med i årets A-lag. Till skillnad från i fjol då jag tackade nej, så kommer jag nu kunna ha mer inflytande över min träning och träna på det sättet jag önskar när jag är hemma. Jag kommer ha Mattias Nilsson som tränare och träna med de andra på lägren. Jag tror att detta kan bli ett riktigt bra och spännande upplägg. 🙂

 

// Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *