Jullov

Jag ursäktar att det har tagit lång tid för denna uppdatering att komma. Jag har haft lite problem med hemsidan som har tagit lite tid, men nu ska det mest vara tillbaka till normalt 🙂

Sista tävlingshelgen för året var i Nove Mesto, Tjeckien. Åkningen kändes riktigt bra under hela helgen och trots två missade skott på sprinten så blev jag 45:a 1,35 min efter. De föregående sprintarna var jag ca 1,25 min efter med fullt skytte så bättre fart i spåret. Sista varvet fick jag sällskap av amerikanskan Dunklee och jag lyckades klamra mig fast i hennes rygg hela vägen till upploppet där jag vann spurten. Tack vare detta så hade jag 13:e åktid sista varvet och 27:e åktid totalt. Kul att känna att jag faktiskt kan åka så fort 😀

Sista tävlingen för året var jaktstarten. Med startnummer 45 var jag taggad för att jaga poäng. Jag började med en bom i första skyttet och sedan två nollor för att sedan avsluta med en bom igen i sista skyttet. Totalt två bom och igen en bra åkning, med totalt 26:e åktid, så åkte jag upp mig till en 34:e plats och fick med mig 7 poäng. Med de 7 poängen har jag nu 55 poäng och ligger 36:a i världscupen.

 Foto: skidskytte.se Pokljuka jaktstartFoto: skidskytte.se Pokljuka jaktstart

Som rubriken lyder så är jag nu hemma på lite ”jullov”. Ja jullov och jullov vet jag väl inte riktigt om jag kan säga. Nu tränar vi på för fulla muggar igen till skillnad på hur de senaste 4 veckorna har sett ut med lite träning och två till tre tävlingar per vecka. I vilket fall så var det riktigt skönt att få komma hem igen och packa upp väskan efter nästan fem veckor ute på resande fot. Tiden har ändå gått fort och det har inte varit några problem att vara borta, men det är ändå alltid skönt att få komma hem och bara vara. Nu blir det tre veckor med grundträning på hemmaplan innan jag åker ner till Ruhpolding, Tyskland och sedan vidare till Antholz, Italien på tävlingar igen. Jag längtar nästan lite grann tills tävlingarna drar igång igen. Den första trimestern gick bättre än vad jag hade väntat. Åkningen kändes riktigt bra nästan vart enda lopp och skyttet har varit bra om än lite långsamt. Det är verkligen motiverande att se att man har tagit ett kliv i åkningen och att man känner att man kan hänga på duktiga åkare som man ser upp till. Motiverande och inspirerande. Nu är det bara att träna på och hoppas att den fina åkformen återfinns i Ruhpolding.

God jul och gott nytt år

/Emma

Ett svar på “Jullov”

  1. Astor Lundqvist

    Man märker att ni alla tagit ett stort kliv i utvecklingen, jämfört med föregående år. Väldigt kul. Fortsätt med satsningen jag tror att någon av er eller varför inte fler kommer att göra stordåd i framtiden.

    hälsning från en trogen biathlonfaan som för 9 året i rad besökte Östersund under världscupspremiären.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *