Från Pokljuka och nytt personbästa till Nove Mesto

WC-veckan i Pokljuka kan summeras som en mycket bra helg! Äntligen så funkade skyttet ordentligt och det blev 30 träff av 30 skott i de individuella tävlingarna. Det var inte direkt något snabbt skytte, men träff är alltid träff. 🙂 Kroppen kändes inte lika pigg som i Östersund, men fortsatt okej åkning på sprinten och jag slutade som 31:a, mitt näst bästa resultat någonsin. Kul, men man blir ändå nästan lite besviken när jag kom 24:a med samma skytte i Östersund helgen innan. Det är sådana här gånger det är viktigt att komma ihåg att detta är skidskytte och att allt kan hända. Ena gången kan man få en topplacering med fullt skytte och nästa helgen kan placeringen var lite sämre beroende på vad alla andra skjuter, men min prestation kan vara lika bra. Jag var nästan exakt lika långt efter i tid med samma skytte som sist, så jag är nöjd och som sagt så var det mitt näst bästa resultat någonsin 😀

Efter fredagen sprint var det dags att ladda om för lördagens jaktstart. Åkmässigt så kändes kroppen ganska så seg de tre första varven och jag fick inte riktigt upp någon fart, men på det fjärde varvet var det som att jag vaknade till. Jag fick rygg på Denise Herrmann och Dorothea Wierer och kände att det inte var några problem att hänga med. På skjutvallen så funkade allt riktigt bra. Efter fullt skytte i de två liggande skyttena så kunde jag lämna skjutvallen för sista gången med ytterliggare två nollor. Alltså 0-0-0-0 ALLA träff. Ut på sista rundan hejar Wolfgang på om en riktigt bra placering kring topp 20. Jag fick även på detta varvet häng på Herrmann och gjorde allt jag kunde för att hänga med så länge som möjligt för att kunna hålla min placering. Jag lyckades och kom i mål som 23:a. Nytt personbästa, igen! Riktigt trött, men riktigt glad! Fyra tävlingar på rad med poäng. Jag som innan denna säsongen bara hade lyckats åka till mig 3 ynka poäng, för 2 år sedan.

På lördagskvällen var jag riktigt trött efter två dagar med hårda tävlingar på höjd, där jag hade tagit ut mig ordentligt, men det var bara att ladda om inför söndagens stafetter.

Söndagensstafetter blev egentligen ett ganska så bra resultat med tanke på att Linn hade varit sjuk precis innan, Hanna hade varit trött på sprinten och jag och Anna hade redan tävlat två dagar. Min åkning var segare än på jaktstarten fast denna gången vaknade jag aldrig riktigt till liv utan sista varvet var riktigt tungt. Skyttet var inte suveränt, men ändå hyfsat ok med två reservskott i liggande och fullt i stående. Vi klarade oss tillslut med totalt sex reservskott på en 8:e plats. Ser man till vilka lag som var före oss i listan, att vi i laget inte var på vårt bästa och att vi bara hade 11 sekunder upp till 6:e plats så var det en bra resultat. 🙂

Igår åkte vi till Nove Mesto, Tjeckien där den sista WC-helgen innan jul går av stapeln.

img_6100

img_3390 Foto: Håkan Blidberg

Emma

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *