Världscupsavslutning, SM och nu vila

Så var både den internationella och nationella säsongen slut. Världscupen avslutades i Holmenkollen, Oslo med en sprint och en jaktstart för mig. Det bjöds  på lite luriga vindar och jag fick tyvärr med mig två bom på sprinten och kom på 50:e plats. Under jaktstarten dagen där på var det fortsatt lite vind och det blev tre bom, vilket inte var så farligt den dagen. Jag lyckades med det klättra tio placeringar och kom i mål som 40:e och fick med mig ett poäng. Även om det inte blev jättemånga poäng så var det i alla fall kul att avsluta säsongen med det.

Eftersom vår säsong var slut så passade vi på att kolla på den avslutande masstarten.

Totalt sett så kan jag summera säsongen som en bra säsong där jag satte flera personbästa i början av säsongen. Formen var kanske som bäst innan jul och jag fick till bra åkningen där sprinten i Nove Mesto var en tävling där jag kände mig riktigt stark. Under resten av säsongen var åkformen lite blandad, men överlag ändå helt okej. Skyttet tycker jag ändå har varit ganska så bra om man bortser från några distanser där det blåste riktigt mycket och det blev lite för många bom. Tyvärr så fick jag inte till någon riktigt fullträff där åkningen, skyttet och skyttetempot klaffade perfekt. Jag vet att jag har mycket tid att ta på skjutvallen om jag bara jobbar upp skjuttempot. Jag smygstartade lite på det på slutet av säsongen och hade under några stafetter riktigt bra skjuttider, speciellt i PyeongChang där jag sköt min stående serie på 23,5s, något jag inte trodde att jag skulle göra när säsongen startade. Det känns ändå ganska så skönt att vet att jag har mycket ”gratis” tid att plocka. Det kommer krävas mycket arbete för att kunna skjuta både snabbt och träff och i kombination med all den träning som ska läggas ner fysiskt för skidåkningen så tror jag att jag har stora chanser att kunna ta ett kliv och klättra i resultatlistorna till nästa år. Detta är mycket inspirerande och motiverande.

Efter Holmenkollen var det endast SM tävlingarna i Lima kvar för denna års skidskyttesäsong. Det var ett fullspäckat schema med hela fyra tävlingsdagar. Första tävlingsdag var fredag och en singelmixstafett. Jag åkte tillsammans med Sebastian Olsson och med ett bra skytte (där jag faktiskt lyckades skjuta fyra nollor) och med en grym insats av Sebastian, speciellt uppför mördarbacken, så knep vi åt oss bronset! Alltid kul med medalj och ännu roligare på stafett. Lördag var det sprint där jag kände mig pigg och åkningen var ok, men med hela tre bom (1-2) så blev det bara en 7:e. Det var ändå inte omöjligt långt upp till en pallplats på söndagens jaktstart och jag var riktigt taggad, men med fyra bom totalt och med skidor som knappt gled utför var det svårt att kunna plocka in något utan jag halkade istället ner en placering till en 8:e. Det var inte riktigt hur jag hade tänk att mitt lopp skulle bli, men så är det ibland. Skidskytte är en materialsport och ibland har man inte så bra skidor och ibland har man grymma och då är man hur nöjd som helst när man enkelt kan åka förbi någon. På måndag var det dags för nästa stafett, damstafetten. Moa Olsson, Chardine Sloof och jag körde i Sk Bores lag. Vi hade riktigt grymma skidor och de andra tjejerna skötte sig jättebra, men på min sista sträcka drog jag tyvärr på mig en straffrunda i liggande(!). Det var nog det sista jag trodde att jag skulle göra. Som tur var var det en bit ner till lagen som jagade bakom oss, men det blev istället en väldigt stor lucka framåt. Jag klarade mig med ett reservskott i stående och med en riktigt trött kropp blev vi till sist 3:a och fick ytterligare en bronsmedalj.

 Singelmixstafett SM Jaktstart SM Stafett SM

Trots att de individuella tävlingarna inte blev så lyckade under SM så är det alltid kul med medaljer och speciellt när man gör det tillsammans. 🙂

Nu är vilan i gång och man får passa på att göra som man vill och också att göra andra saker. Jag var under förra veckan i Östersund där det blev flera fina skidturer med härliga människor, det blev även ett besök på Boda Borg (där vi var i hela 6h) och inte bara en gång utan två gånger till laserhallen och spelade Laser Tag, riktigt kul kan jag tipsa om. 😉 Denna veckan spenderas hemma i några dagar innan jag åker upp till Ramundberget för lite semester med ett skönt gäng. Sen blir det bara att njuta av den ledigheten som är och ladda batterierna innan det hela drar igång igen i början av Maj.

Skidtur på bydalsfjällen

Laser Tag

Ha de

Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *