Träning, träning, träning

Ja så har även säsongen 2017-2018 dragit igång för lite över en månad sedan. Varför det har blivit dåligt med uppdateringar här är just av den anledningen att det har varit en riktig rivstart i träningen. Jag har under majmånad tränat mer än vad jag någonsin har gjort på en månad tror jag. Så det har gått i ett från morgon till kväll med dubbla träningspass och skyttepass utöver det. Det blir långa dagar där vilan där emellan blir viktig för att få ut så mycket som möjligt av träningen.

Innan träningsåret drog igång hade vi ett ”skytteläger” i Östersund där fokuset var på mycket skytte och att även smyga igång med träningen. Det var bra att komma igång med skyttet ordentligt även om vädret var väldigt kallt och blåsigt så att det inte var så lockande att vara ute och skjuta i 1 – 1.30h, men det gick. Det var också bra att komma igång med träningen lite grann då nästa träningsvecka bjöd på 27.30h i träningstid.

Två veckor senare åkte vi iväg på första lägret för året. Först var vi på Kreta med Svenska Olympiska Kommittén och många andra atleter från andra sporter. Det blev fullspäckade dagar med mycket träning och föreläsningar, men det var lärorika och roliga dagar och det var kul att träffa alla andra som var där.

Damerna har ett stafettlag uttaget till OS. Fem personer kommer under säsongen bli uttagen att få åka till PyeongChang och få tävla. 😀

Bild från ett tufft intervallpass på Kreta. Foto: Henrik Kindgren

Fyra dagar senare drog vi till Cypern för fortsatt läger med laget. Det blev mycket träning och speciellt mycket på cykeln. Ett tufft läger där man fick träna både kropp och knopp. Fick även med mig en ganska så fin bränna hem som det kommer ta ett tag att bli av med.

Jag och Mona efter 5,30h cykel när passet egentligen skulle ha tagit 4,30h.

Vi hade turen att ha med oss Stanley Security Cycling Team som gav oss sparring och bra tips på cykeln.

Bild från ett löppass där vi nästan blåste bort.

Efter lägret blev det en halv vecka hemma innan jag åkte till Östersund för maxtester på rullbandet och en veckas träning. Det blev inget pers på testet, men mina värden var bra och jag ligger i bra fas inför sommaren. Träningen funkade bra och veckan gick fort och just nu befinner jag mig hemma igen och kommer vara här tills på söndag då jag reser på läger nummer två för året: Ruhpolding. Det blir första av tre Ruhpoldingläger för året. Det är med en skräckblandad förtjusning som jag ser fram emot lägret. Det är fina träningsmiljöer och det brukar kunna vara helt ok väder så här års, men det brukar också vara riktigt tuffa läger där man ligger på gränsen hela tiden. Jag tror ändå att det kommer bli bra och att tiden kommer gå fort. 😀

Mycket skytte blir det.

Från lördagens cykelpass där vi tillsammans gjorde ett bra jobb genom den ”belgiskarullen” och fixade passet på ett bra sätt.

Ha de

// Emma 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *