Första världscupshelgen avklarad

Sen sist så har jag varit i Idre fjäll på årets sista läger som också var ett snöläger. Det var riktigt kul att få komma på snö och skidor igen. Två och en halv vecka blev det i Idre med avslutande SM/OBS-tävlingar. För min del så flöt lägret på fint och tävlingarna gick bra. Första dagen var det en masstart med SM-status och andra dagen en sprinttävling. Det var en blåsig och regnig historia som slutade i en förstaplats under masstarten och en tredjeplats under sprinten. Riktgt kul med en bra säsongsstart och med alla de bästa i Sverige på plats.

Glatt gäng i Idre Fjäll

Mona och jag i ett soligt Idre Fjäll

Bild från SM-masstarten. Foto: Håkan Blidberg

Efter tävlingarna blev det klart att jag var uttagen till Världscupen och att jag skulle få köra mixstafetten.

Delar av världscupslaget. Foto: Per Danielsson

Pokljuka är ett ställe som jag har presterat bra på tidigare och speciellt på vallen så jag var taggad på tävlingarna. Tyvärr så blev det ett fall under mixstafetten.. Det var inte något jag kunde göra åt det, men riktigt tråkigt att behöva starta stafetten med ett fall som kostade massa tid och kraft. Jag lyckades ändå skjuta ganska bra och kämpade på det jag kunde in till växling. Det blev ändå en 8:e plats i slutändan.

Bakkappan på geväret fick sig en liten törn efter fallet på mixstafetten. Det gick att fixa till den, så nu funkar den fint igen.

Årets första individuella tävling var distans. Med en ok åkning och endast ett missat skott av tjugo så blev det en 18:e plats och ett nytt personligt rekord för mig i VC-sammanhang. 😀

Under sprinten fortsatte det fina skyttet och det blev två fulla hus på bra skjuttider. 28s i liggande och 28s i stående. (Om man jämför med de allra bästa så är det en bit efter, men om jag jämför med mig själv för bara ett år sedan så skjuter jag betydligt snabbare nu.) Jag tyckte att jag var lite tröttare i kroppen än under distansen, men jag gav det jag hade för dagen och det blev en 26:e plats.

På jaktstarten gick åkningen ok första varvet, men restan av tävlingen var jag trött. hade inte riktigt orken för dagen att hänga med åkarna kring mig. Riktigt synd med tanke på att jag hade fina möjligheter att kunna få bra ryggar under varven. Desto bättre gick det på vallen, två missade skott av tjugo är godkänt och även på jakten så var den totala skjuttiden ok. Det blev en 38:e plats och ytterligare några VC-poäng. Tre individuella tävlingar och tre tävlingar med poäng. Trots lite trötta ben så har det varit en bra start på säsongen och jag längtar till fortsättning.

Nästa stopp blir Hochfilzen, Österrike.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *