Personbästa!!

Igår blev det alltså personbästa för mig under sprinten här i Östersund! 😀

.. men innan sprinten så körde vi en distans. Jag körde min första 15 km distans någonsin just här i Östersund för två år sedan. Då kändes det jättelångt och det var riktigt tufft att klara av de fem 3 km långa varven.  Det kändes lättare i fjol, men fortsatt långt och tufft. I år så kändes det nästan lätt! Jag kom på mig själv ute på tredje varvet att det inte var så långt kvar och jag kände att jag fortsatt pigg. Det var riktigt kul att ha den känslan och det gör att jag kan se fram emot nästa distans på ett helt annat sätt än tidigare. 7 bom i blåste var tyvärr alldeles för många bom på mig för att kunna få någon ok placering, men det var kul att åkningen funkade bra.

Igår, lördag, var det sprint. Sprint är den tävlingsformen som jag gillar bäst så jag såg verkligen fram emot den tävlingen och speciellt efter att åkningen kändes så bra på distansen. Åkningen var dock inte lika pigg som tävlingen innan, men däremot så var skyttet mycket bättre. Efter en del tid på vallen så kunde jag åka ut på sista rundan som 27:a! Riktigt kul läge! Jag krigade på och fick en bra rygg att haka på och tillslut så kunde jag gå i mål som 24:a! Sjukt kul! Min bästa placering sen tidigare var också från en sprint, fast två år tidigare, och då blev det en 38:e plats. Det blev en förbättring på 14 placeringar 🙂 Riktigt kul att känna att om man får till det så kan det bli bra placeringar och detta var inget perfekt lopp så det kan bli ännu bättre 🙂

Med en 24:e plats efter sprinten så blev det ett inspirerande utgångsläge på dagens jaktstart. Jag fick ett bra första varv där jag gick med dem som startade runt mig, men tyvärr så blev det 2 bom direkt i första liggande skyttet. Jag halkade ner en del placeringar, men jag visst att med ett bra skytte på de nästa tre skyttena så kan det ändå gå ok. Det blev noll bom i både det andra liggande skyttet och det första stående, men på sista stå så sköt jag tyvärr 2 till bom och ut på sista varvet handlade det om att kriga för poäng (topp 40). Jag kom i mål som 38:a och fick då med mig 3 poäng. 38:a är mitt näst bästa resultat någonsin så jag borde vara nöjd, men efter lördagens 24:e plats så kändes det riktigt tråkigt att halka ner på listan.

Jag kan sammanfatta den första wc-veckan som lyckad. Det känns riktigt kul att känna att jag har tagit ett kliv i åkningen och även om skyttebiten var lite sisådär nu så vet jag att jag vanligtvis är en mycket duktig skytt och att det kan bli några snäpp bättre. Jag ligger nu 38:a i den totala cupen med 20 poäng och jag hoppas på mer i vinter 😀

Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *